HomePlaagdierenZilvervisjes en Papiervisjes

Last van Zilvervisjes en Papiervisjes?

Bestrijding zilvervisjes en papiervisjes 't GooiDeze primitieve insecten komen voor in allerlei soorten gebouwen. De insecten komen vaak het huis binnen door mee te liften met voedsel, verhuisdozen, meubilair, oude boeken, papier en oude kleding. Het zilvervisje leeft het liefst in vochtige (75 tot 95% luchtvochtigheid) koele plaatsen, zoals de kelder, toilet, badkamer en de keuken en wordt dan ook veel gevonden in nieuwbouwwoningen vanwege de nog vochtige muren en het gebruikte hout.

Tip. Vochtliefhebbers zoals zilvervisjes weert u als u goed ventileert en vochtproblemen aanpakt.

Herkenning en leefwijze van zilvervisjes en papiervisjes

Bestrijding zilvervisjes en papiervisjes 't GooiDe insecten zijn voornamelijk 's nachts actief en verstoppen zich overdag. Ze zijn lichtschuw en vertonen zich dus niet bij daglicht. Als de plek waar ze zich verbergen zichtbaar wordt gaan de insecten snel op zoek naar een nieuwe plek om zich te verstoppen. Hun voedsel bestaat uit koolhydraten, bepaalde lijmsoorten en vooral stijfsel waardoor schade ontstaat aan behang en boeken. Ze kunnen enkele maanden zonder voedsel.

Overlast zilvervisjes en papiervisjes

Papiervisjes en zilvervisjes vormen geen risico voor de gezondheid. Het is uiteraard niet erg hygiënisch wanneer zij in keukenkastjes rondlopen en voedsel besmetten met de kiemen van bacteriën en schimmels die aan hun poten kleven.

Bestrijding zilvervisjes en papiervisjes

De belangrijkste reden voor toename van zilvervisjes is het gebruik van laminaat / parket met platte plinten. De platte plinten sluiten namelijk niet goed aan bij de muur en de loslatende plakstrip doet de rest. Zo ontstaat een perfect verblijf voor deze ongenode gasten die zich zo makkelijk kunnen voortplanten.

Heeft u last van zilvervisjes en papiervisjes? Neem dan voor advies en bestrijding contact op met ons en bel onze 24 uursservice.