HomePlaagdierenMollen

Last van Mollen  (Talpa europaea)?

Mollen kunnen een prachtig gazon compleet vernielen. In extreme gevallen kunnen er heel veel molshopen op het gazon ontstaan, waardoor professionele bestrijding noodzakelijk wordt. Dit uiteraard na eerst zelf te hebben geprobeerd de mol te bestrijden. De meest eenvoudige manier is om de molshoop zo snel mogelijk weer naar beneden te drukken. Druk de molshoop vanuit het midden weer naar beneden, zodat de gang wordt opgevuld. Wanneer echter deze normale maatregel de mol niet op andere gedachten kan brengen, kunt u overgaan op het inschakelen van een professionele mollenbestrijder.

Herkenning en leefwijze van de mol

Mollenbestrijding in 't GooiMollen zijn van oorsprong bosbewoners. Het is een insecteneter en hij leeft solitair. Alleen in de paartijd (maart – juni) zoeken de mannetjes kort contact met de vrouwtjes. De mol eet bodemdieren zoals regenwormen en insectenlarven.

Overlast door de mol

  • Het vernielen van een mooi gazon
  • Het losvroeten van planten, waardoor deze doodgaan
  • Het ondergraven van bestrating waardoor verzakking ontstaat

Mollenbestrijding, wanneer kan dit het beste plaatsvinden?

Het is belangrijk dat een mol zo snel mogelijk gevangen wordt om de schade aan uw tuin te beperken. Een mol graaft ongeveer tussen de 10 en 15 meter per uur. Ook bestaat de kans dat na het vangen van de mol het gangenstelsel snel wordt ingenomen door een andere mol. Hoe kleiner het stelsel des te kleiner de kans dat dit door een andere mol wordt ingenomen.

Mollen kunnen het beste worden gevangen in het najaar, 's winters (als het niet vriest) en in het voorjaar. De mol is namelijk in deze periode het actiefst.

Bestrijding van mollen door een professionele ongediertebestrijder

Mollenbestrijding kan gebeuren door gebruik te maken van vallen, klemmen, bestrijdingsmiddelen, geurmiddelen of mollenverjagers. Ongediertedirect.nl kan u adviseren over de beste methode van mollenbestrijding.

Heeft u last van mollen? Neem dan direct contact op met ons.