HomePlaagdierenWespen

Last van Wespen?

Wespennest verwijderen 't GooiDe in ons land meest voorkomende in groepen levende wespen zijn de Duitse en de gewone wesp. Een goed ontwikkeld volk bestaat uit minstens 5000 wespen.

In Nederland komen ruim 170 solitaire wespensoorten voor. De graafwesp is de meest voorkomende soort. Graafwespen bouwen nesten in de grond en holle ruimten, zijn solitair, maar nestelen wel vaak vlakbij elkaar. Voegwerk in oude gebouwen kan veel schade oplopen door gravende graafwespen. De hoornaar leeft in groepen en komt niet heel veel voor. Deze soort bouwt het nest bovengronds en is net zoals de andere soorten alleen in de zomer actief.

Herkenning en leefwijze van de wesp

In het voorjaar begint de bouw van het nest. Dit ballonvormige omhulsel wordt gemaakt van zacht hout en andere vezels. Hoe hoger de temperatuur, hoe actiever de wespen. Het gevaar van wespen is dan ook vooral groot aan het eind van de zomer. De beste tijd van het jaar om wespen en de wespennesten te bestrijden is daarom voor de zomerperiode.

Overlast van de wesp

Ze kunnen pijnlijke steken toebrengen die meestal ongevaarlijk zijn. Een steek direct in een ader is echter wel gevaarlijk en dit geldt ook voor mensen die allergisch zijn en gestoken worden in de nek of bij de mond. Dit kan opgezwollen slijmvliezen en zelfs ademhalingsproblemen veroorzaken. In geval van misselijkheid of duizeligheid na een steek: raadpleeg direct een arts.

Bestrijding van wespen door Ongediertedirect.nl

Wespen bestrijden is alleen zinnig als ze overlast of gevaar opleveren, bijvoorbeeld als zij hun nest in of vlakbij woningen of bedrijven hebben gemaakt. Let wel, een zwerm wespen kan gevaarlijk zijn. Zoek bij de verwijdering van een wespennest professionele hulp en laat het zo snel mogelijk bestrijden door ongediertedirect.nl.

Heeft u last van wespen? Neem dan direct contact op met ons.