HomePlaagdierenHoutwormen

Last van Houtwormen?

Houtwormen bestrijden 't GooiHoutworm is een verzamelnaam voor verschillende in hout levende insectenlarven van een keversoort. Houtworm, zoals de huisboktor (ook wel bekend als boktor), de grote houtwormkever of bonte knaagkever en de spinthoutkever, kan een ernstige bedreiging vormen voor het hout in huizen. Als het hout op veel plekken ernstig is aangetast, bijvoorbeeld wanneer het dragend vermogen van steunbalken aanzienlijk is verzwakt, dan is vervanging van deze delen raadzaam.

Herkenning en leefwijze houtworm

Grote houtwormkever (Xestobium rufovillosum) heeft als larve een voorkeur voor eikenhout. Volwassen kevers zijn 6 tot 8mm lang, de larven ca.10mm. De kevers hebben een donkere roodbruine kleur. De larven zijn crèmekleurig.

De volwassen huisboktor kevers (Hylotrupes bajulus) zijn zwart of bruin en hun larven brengen de meeste schade aan, want ze kunnen drie tot elf jaar lang boorgangen maken in het hout.

De 5mm lange Spinthoutkever (Lyctus brunneus) is roodbruin, smal en enigszins afgeplat. Deze soort kan aanzienlijke schade toebrengen aan meubelen, houten vloeren en fijn timmerwerk.

Overlast van houtworm

De keverlarven boren gangen in het hout en kunnen daarmee houtconstructies, vloeren, meubels beschadigen of vernielen. Als u in hout ronde gaatjes met een doorsnede van één tot twee millimeter ziet, dan is de kans groot dat de houtworm aanwezig is of is geweest.

Bestrijding van houtwormen door een professionele ongediertebestrijder

Wij beschikken over de juiste producten om u snel van uw houtwormen te verlossen. Als u vermoedt dat u last heeft van houtworm, neem dan direct contact op met ons.