HomePlaagdierenVlooien

Last van Vlooien?

Vlooien bestrijden 't GooiVlooien zijn parasieten die zich tegoed doen aan het bloed van huisdieren. In de warme zomermaanden kan de aanwezigheid van vlooien snel uitgroeien tot een ware plaag. Dit komt omdat vlooien zich bij warmte razendsnel vermenigvuldigen.

Herkenning en leefwijze vlooien

De 3 tot 5 mm. lange larven die na 2 - 3 weken uit de eitjes komen, voeden zich met het huisstof dat in de naden en kieren van huizen zit. Hierna verpoppen zij zich. Deze poppen kunnen 2 weken tot maximaal 1 jaar in de naden en kieren liggen.

Overlast van vlooien

Vlooien zijn hardnekkige plaagdieren. De beten van een vlo veroorzaken jeuk en huidirritatie. Vooral bij katten en honden veroorzaken vlooien veel overlast. De soorten die op huisdieren voorkomen kunnen niet op mensen overleven, maar soms doen deze insecten wel een proefbeet.

Voorkomen van overlast

Met preventieve maatregelen kunt u de aanwezigheid van vlooien niet helemaal tegengaan, maar het helpt vaak wel een plaag te voorkomen.

  • Begin met het behandelen van uw huisdier met een vlooienspray of poeder
  • Neem eventueel contact op met de dierenarts
  • Lucht of was kleedjes, matten, manden van huisdieren regelmatig
  • Stofzuig regelmatig en intensief, ook de vloergedeeltes waarop u niet loopt
  • Verwijder ook geregeld uw stofzuigzak

Bestrijding van vlooien

Heeft u last van vlooien in huis? Vlooien gaan niet uit zichzelf weg en bij het niet goed bestrijden van vlooien, ontstaat er snel een vlooienplaag. Laat daarom ook vlooien altijd professioneel bestrijden. Neem direct contact op met ons, wij helpen u graag bij de bestrijding van vlooien.