HomePlaagdierenVliegen

Last van Vliegen?

Vliegen bestrijden 't GooiHeeft u een vliegenplaag in huis en zorgen ze voor overlast? Vliegen in huis kunnen lastig zijn, vooral als het er veel zijn. Bovendien vormen bepaalde soorten een risico voor de gezondheid.

Herkenning en leefwijze vliegen

Er zijn vele soorten vliegen, soorten die in huis vooral voor overlast zorgen zijn: kamervliegen (volwassen 6-7 mm.), waarvan het vrouwtje zo'n 400 tot 600 eitjes legt in rottend materiaal of uitwerpselen. Ze worden aangetrokken door onafgedekt voedsel en organisch afval.

De blauwe vleesvlieg (volwassen 6-12 mm) is groter dan de kamervlieg. Ze hebben heldere, metaalachtige glanzende kleuren. Zijn er grote aantallen van deze vliegsoort in huis, dan duidt dat vaak op de aanwezigheid van een dood dier, bijv. een dode muis. Het vrouwtje legt honderden eieren op dode dieren en ook wel op rauw vlees in de keuken.

De klustervlieg lijkt veel op de kamervlieg, maar is iets langer (volwassen 10mm). Klustervliegen zijn een ware plaag door hun grote getale van aanwezigheid. Het zijn zwarte vliegen die niet van de kou houden en in de winter het huis binnenkomen om daar van de warmte te genieten.

Overlast van vliegen

Veel mensen vinden vliegen irritant door hun gebrom en het feit dat ze steeds opnieuw verschijnen op dezelfde plek. Verder kunnen vliegen voor overlast zorgen in de keuken. Voedsel moet altijd bedekt worden, want vliegen verspreiden ziekten door erop te landen. Vooral kamervliegen verspreiden tal van ziekten, zoals salmonella, dysenterie, tuberculose, cholera en parasitische wormen.

Voorkomen van overlast

U kunt de overlast van vliegen bestrijden door etensresten op te ruimen en vuilniszakken af te sluiten. Laat geen ontlasting van huisdieren liggen, uitwerpselen vormen niet alleen een perfecte broedplaats voor vliegen, maar trekken ook vliegen aan die later weer op voedsel kunnen landen.

Heeft u last van vliegen in huis? Neem dan direct contact op met ons. Wij kunnen u helpen bij een hardnekkig vliegenprobleem met professionele ongediertebestrijding.