HomePlaagdierenSpinnen

Last van Spinnen?

Spinnen bestrijden 't GooiHet is bij de wet verboden om spinnen buiten te bestrijden. Spinnen mogen buiten alleen geweerd worden. In de natuur vervullen zij een belangrijke rol. Zij voeden zich met diverse soorten insecten, inclusief insecten die een plaag kunnen vormen.

Spinnen komen zowel binnen als buiten voor. De gewone huisspin is de soort die in huis het meest voorkomt. In de herst komen de spinnen binnen om een warm plekje te zoeken voor de winter. Er zijn verschillende manieren om spinnen te bestrijden of weren om zo eventuele overlast in uw huis tegen te gaan. U kunt daarbij denken aan:

  • regelmatig stofzuigen waarbij aanwezige spinnenwebben worden verwijderd
  • ook het dichten van gaten in uw huis kan voorkomen dat spinnen naar binnenkomen
  • plaats geen houtstapels en/of composthopen (schuilplaatsen spin) nabij het huis

Herkenning en leefwijze van spinnen

Spinnen zijn insecteneters en hebben 8 poten. Veel spinnen maken een web, waarmee zij op zeer effectieve wijze muggen en vliegen vangen.

Overlast van spinnen

Sommige mensen hebben angst voor spinnen. In Nederland komen echter geen spinnen voor die gevaarlijk zijn voor de mens. Toch kunnen spinnen in huis bijzonder hinderlijk zijn. Spinnen bevuilen ramen en kozijnen met hun uitwerpselen die op inktspatten lijken. De uitwerpselen bevatten ammoniak dat bijt in verf. Je ziet spinnen vooral op warme, donkere plekjes, zoals kieren in muren, hoeken en ventilatieopeningen, en buiten bijvoorbeeld onder de dakrand van het huis.

Spinnenbestrijding en spinnenwering

Reken af met spinnenoverlast in en rond uw huis. Laat het probleem niet escaleren en roep de hulp in van Ongediertedirect.nl. Wij kunnen u adviseren over de beste methode om spinnen bestrijden of weren.

Heeft u last van spinnen? Neem dan direct contact op met ons.