HomePlaagdierenMuggen

Last van Muggen?

Muggen bestrijden 't GooiMuggen verstoren met hun steken en hinderlijke gezoem 's zomers geregeld onze nachtrust. Muggen zijn vaak in de buurt van stilstaand water te vinden, zoals vijvers en regentonnen, omdat hun larven zich hierin ontwikkelen. Een kleine schotel met water op een balkon kan al tot overlast leiden. Om te verhinderen dat muggen uw huis binnenkomen, kunt u horren plaatsen voor deuren en ramen.

Herkenning en leefwijze van muggen

Een mug heeft een klein, dun, teer lichaam en 6 dunne pootjes. Hij heeft meestal 2 veerachtige antennes waarmee hij bijzonder goed kan ruiken en een kleine kop met vaak zichtbare zuigsnuit. De larven leven in het water. Muggen kunnen actief zijn tot de eerste nachtvorsten in het najaar.

Overlast van muggen

In Nederland brengen muggen geen ziektes over. Dat is wel het geval in vooral tropische landen. Een steek van de tijgermug, die via internationale vluchten en transporten ook in Nederland terecht kan komen, kan bijvoorbeeld dengue (knokkelkoorts) overbrengen. Ze zijn vooral hinderlijk door hun gezoem en het vrouwtje steekt als zij eitjes gaat aanmaken. Een muggenbeet leidt meestal tot een rode, jeukende bult.

Voorkomen van steekmuggen

Ze hebben een voorkeur voor plasjes waar de larven ongestoord kunnen opgroeien, zoals een dakgoot die niet goed leegloopt na een regenbui. Door te zorgen dat het water weg kan, gaat u overlast tegen. Heeft u een vijver in de tuin? In vijvers zijn libellenlarven en vissen de grootste vijanden van de muggenlarven. Ook kikkers en salamanders jagen op de muggen en hun larven. Zorg voor voldoende vijverbeplanting, zodat de vijver aantrekkelijk is voor deze muggenjagers.

Bestrijding van muggen door een professionele ongediertebestrijder

Wij bestrijden muggen met in Nederland toegelaten bestrijdingsmiddelen voor een effectieve plaagdierbeheersing. Heeft u last van muggen? Neem dan direct contact op met ons.