HomePlaagdierenMotten

Last van Motten?

Motten bestrijden 't GooiBescherm uw huis tegen motten. Hoewel deze diertjes er klein en ongevaarlijk uitzien, kunnen ze aanzienlijke schade toebrengen aan textiel, stoffen en tapijt. De naam mot wordt gebruikt voor een groot aantal kleine vlindertjes die veel op elkaar lijken. Sommige van deze soorten leven binnenshuis. Zoals:

  • Textielaantasters
    De meest voorkomende soort is de kledingmot. Dit zijn kleine vlinderachtige insecten, meestal minder dan een centimeter lang. De larven van deze mottensoorten tasten textiel aan. Het risico op aantasting is het grootst als textiel langere tijd op een rustige, donkere plek ligt opgeslagen.
  • Voorraadaantasters
    Naast de textielaantastende soorten zijn er ook motten die voorraden granen of gedroogde vruchten aantasten zoals de cacaomot, meelmot of vruchtmot. De larven van vruchtmotten tasten voedselvoorraden aan, bijvoorbeeld noten en gedroogde vruchten.

Herkenning en leefwijze motten

Motten leggen hun eitjes op donkere, rustige plaatsen waar kleding en ander textiel wordt bewaard. Favoriete plekken zijn onder andere logeerkamers, onder bedden en in weinig gebruikte kasten. Door daar regelmatig te stofzuigen voorkomt u dat motteneitjes uitkomen.

Overlast van motten

De larven van kleermotrupsen maken schade in kleding en wollen tapijten. De larven van vruchtmotten tasten voedselvoorraden aan waardoor deze niet meer bruikbaar zijn. Er is dus al sprake van ernstige schade lang voordat de eerste vliegende motten gezien worden. Preventie is dan ook belangrijk.

Bestrijding van motten door Ongediertedirect.nl

Er zijn doe-het-zelf-producten verkrijgbaar in de winkel waarmee u motten, larven en eitjes kunt doden. Bij een grotere mottenplaag echter kan het nodig zijn professionele preventie en ongediertebestrijding in te roepen. Laat het probleem niet escaleren en roep de hulp in van Ongediertedirect.nl. Wij kunnen u adviseren over de beste methode om motten te bestrijden of te weren. Neem direct contact op met ons.