HomePlaagdierenMieren

Last van Mieren?

Mieren bestrijden 't GooiTuinmieren leven vooral buiten, faraomieren vooral binnen. Grote hoeveelheden faraomieren veroorzaken overlast omdat voedsel wordt aangetast. Voorkom dat mieren uw huis binnenkomen door etensresten tijdig op te ruimen en de toegang tot uw huis moeilijker voor ze te maken.

Herkenning en leefwijze mieren

Evenals veel andere miersoorten leeft de faraomier in kolonies. De werksters van de faraomieren zijn bruingeel, met een donkergekleurd uiteinde van het achterlijf en 2,5 mm lang. Omdat de faraomier zeer klein is, kan deze mier zich via zeer nauwe spleten en kieren toegang verschaffen tot elke ruimte.

Overlast van mieren

Mieren zijn op zich onschadelijk en alleen bij grote aantallen hinderlijk, met name als ze aan ons voedsel komen. In de natuur doen ze dienst als opruimers, omdat ze kleine insecten eten. De faraomier komt oorspronkelijk uit de tropen en kan in Nederland alleen in verwarmde gebouwen overleven. Zij bezorgen ons vooral last wanneer zij op zoek gaan naar voedsel.

Voorkomen van overlast van mieren

Mieren worden aangetrokken door zoetigheden in huis, zoals van etensresten. Ruim etensresten en kruimels of gemorste zoetigheid tijdig op en sluit geopende levensmiddelen na gebruik weer goed af. Zo is de kans kleiner dat er mieren naar binnen worden gelokt.

Heeft u last van mieren in huis? Neem dan direct contact op met ons. Wij kunnen u helpen bij een hardnekkig mierenprobleem met professionele ongediertebestrijding.