HomePlaagdierenKakkerlakken

Last van Kakkerlakken (Blattodea)?

Kakkerlakken Bestrijden 't GooiDe Duitse kakkerlak komt van al zijn soortgenoten het meest in Nederland voor. Hij is een alleseter die ook dagelijks vocht nodig heeft. Een andere soort, de bruinbandkakkerlak komt uit het tropische Afrika, maar wordt al vaak in ons land aangetroffen. Het beestje overleeft goed in gebouwen die centraal verwarmd worden. Andere soorten zijn de Oosterse en Surinaamse kakkerlak.

Herkenning en leefwijze van kakkerlakken

De Duitse kakkerlak is roodbruin van kleur en volwassen insecten zijn ongeveer 2,5 cm lang. Kakkerlakken houden niet van licht en laten zich overdag meestal niet zien. De diertjes verschuilen zich in donkere, vochtige plaatsen zoals achter keukenkastjes. Ze hebben een voorkeur voor zetmeelhoudend en zoete voedingswaren, maar leven ook op lijm en stijfsel in behang en boeken.

Overlast van kakkerlakken

Aantasting van voedsel. Kakkerlakken zijn er vaak in grote hoeveelheden, ze planten zich snel voort. De vrouwtjes van kakkerlakken produceren eipakketten, waar 20 tot 30 kakkerlakken uitkomen. Uit één eipakket kan dus al snel een plaag ontstaan. Ze bevuilen voedsel en kunnen onder andere de Salmonellabacterie en mijten overdragen.

Houdt kakkerlakken op afstand

U kunt bij ons ook terecht voor een deskundig advies om kakkerlakken op afstand te houden Hierbij alvast enkele tips:

  • goede hygiëne in en rond de keuken verkleint de kans op kakkerlakken
  • bewaar levensmiddelen in de koelkast of in voorraadbussen
  • ruim etensresten en gemorst drinken direct op

Bestrijding van kakkerlakken door een professionele ongediertebestrijder

Er zijn klant-en-klaar producten verkrijgbaar in de winkel, maar voor een gevestigd kakkerlakken probleem is een professionele ongediertebestrijding nodig om ervoor te zorgen dat het probleem niet meer terugkeert.

Heeft u last van kakkerlakken? Neem dan direct contact op met ons.