HomePlaagdierenDuiven

Last van Duiven?

Duiven horen bij Nederland. Sinds mensenheugenis worden duiven gebruikt als postduif door hun uitstekende oriëntatievermogen. In ons land komen verschillende duivensoorten voor, zoals bijvoorbeeld de tamme stadsduif die overal in de grote steden leeft. Deze duivensoort is een nakomeling van de verwilderde rotsduif. Andere voorkomende soorten zijn Houtduif, Holenduif en Turkse tortel.

Herkenning en leefwijze van duiven

Duiven vliegen graag in grote groepen en bouwen ook hun nesten vaak dicht bij elkaar. Ze nestelen bij voorkeur op een harde ondergrond als vensterbanken of op zolders. Hun voedsel bestaat voornamelijk uit zaden of ander beschikbaar voedsel als rondslingerende etensresten.

Overlast van duiven

Duivenoverlast komt voornamelijk voor als zij nesten maken op of tegen gebouwen. In nesten en uitwerpselen van duiven kunnen veel verschillende beestjes leven, zoals vogelmijt en ziekteverwekkende organismen. Ze kunnen voor de verspreiding van ziektes als salmonella en ornithose, ook wel de vogelziekte genoemd, zorgen. Daarnaast tast het salpeterzuur in duivenpoep op de lange termijn zandsteen, metaal, hout en andere gevelmaterialen van openbare en monumentale gebouwen aan. Een duif produceert per jaar gemiddeld 14 kilo uitwerpselen.

Ook hier geldt weer, voorkomen is beter dan bestrijden. U kunt duiven in uw huis en tuin voorkomen door duiven niet te voeren en resten graan of brood altijd op te ruimen. Houd uw afvalbakken goed gesloten.

Bestrijding- wering van duiven

Heeft u veel overlast van duiven en wilt u er iets aan doen? Aarzel dan niet om een expert van ongediertedirect.nl in te schakelen om de duiven te verjagen en te weren! Neem direct contact op met ons.